Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

kid Athletics

Το τμήμα στίβου του Εθνικού βρέθηκε στο 12ο Δημοτικό Σχολείο για το KIDS ATHLETICS
Η εκπαίδευση στο KIDS ATHLETICS συνεχίζεται για τα σχολεία της Αθμιας Εκπ/σης. 
Οι προπονητές - καθηγητές Φυσικής Αγωγής του στίβου του Εθνικού, βρέθηκαν αυτή τη φορά στο 12ο Δημοτικό Σχολείο
Αλεξ/πολης, στο οποίο εκπαίδευσαν στο KIDS ATHLETICS περισσότερα από 100 παιδιά, μαθητές.
Οι φωτογραφίες δείχνουν τον ενθουσιασμό των παιδιών.

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

Επίσκεψη της Α' τάξης στο ελαιοτριβείο "Κύκλωπας"

Την Παρασκευή 18/11/2016 η Α' τάξη του Σχολείου πραγματοποίησε εκπ/κη επίσκεψη στο ελαιοτριβείο "Κύκλωπας" στη Μάκρη Αλεξ/πολης.
Ευχαριστούμε το προσωπικό και τους ιδιοκτήτες του ελαιοτριβείου για τη φιλοξενία. 

Ενημέρωση της Α' τάξης για το σεισμό

Ενημέρωση και άσκηση αντισεισμικής προστασίας πραγματοποιήθηκε από τους μαθητές της Α' τάξης του Σχολείου μας.
Αχρείαστο να είναι!

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

«ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΖΩΗΣ - Η ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ».


Με ένα "Μαραθώνιο Ζωής" η «Ε.ΠΟ.Φ.Ε./Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Έβρου» και 49 Πολιτιστικοί, Κοινωνικοί και Αθλητικοί Σύλλογοι της περιοχής, ενώνουν ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τη φωνή τους στηρίζοντας το δικαίωμα στη Ζωή για το 15χρονο Γιάννη, μέσα από μια μοναδική σε μέγεθος Φιλανθρωπική Μουσικοχορευτική Βραδιά, την ΠΕΜΠΤΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016 και από ώρα 18:00 έως και τις 22:00 στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης.

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

Αντιφυματικός εμβολιασμός - Πληροφορίες

Σαφέστατες πληροφορίες για τον αντιφυματικό εμβολιασμό των παιδιών στην Ελλάδα δίνει το παρακάτω έγγραφο του Υπουργείου Υγείας.

Το GlossoMobil στο 12ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξ/πολης


Το Glossomobil ταξιδεύει στην Ελλάδα!

Μία γλώσσα, μία κουλτούρα κι ένα αυτοκίνητο... 

Το Glossomobil είναι ένα μοναδικό όχημα πολιτισμού, που για πρώτη φορά μεταφέρει μια ολόκληρη χώρα με τη γλώσσα και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της σε άλλες χώρες. Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα "Γερμανικά σε κίνηση" ξεκίνησε και στην Ελλάδα τη διαδρομή του! 

Εξοπλισμένο με όλα τα απαραίτητα εργαλεία και φυσικά με ειδικά εκπαιδευμένο διδακτικό προσωπικό το Glossomobil υπόσχεται αποκλειστικά ευχάριστες εμπειρίες σε γερμανικό φόντο! 

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

Ψηφιακές βιβλιοθήκες και υπηρεσίες για μαθητές και εκπαιδευτικούς – «Ανακαλύπτω-Δημιουργώ Συμμετέχω»- Νέος δικτυακός τόπος


Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ακολουθώντας τις διεθνείς εκπαιδευτικές τάσεις και συμβαδίζοντας με τις διεθνείς εκπαιδευτικές πολιτικές και πρακτικές στοχεύει στην αναβάθμιση της ψηφιακής εκπαίδευσης και στον ενεργό μελλοντικό κοινωνικοποιημένο πολίτη.

Στο πλαίσιο αυτό, μια ολοκληρωμένη στρατηγική για την ψηφιακή εκπαίδευση ξεκινάει στα σχολεία. Μια σειρά ψηφιακών υπηρεσιών και βιβλιοθηκών είναι διαθέσιμες, ανοιχτές στους εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς. Στοχεύοντας στην ενημέρωση και ανάδειξη των διαθέσιμων και αναπτυσσόμενων υπηρεσιών ψηφιακής εκπαίδευσης του Υπουργείου σε ένα ευρύτερο κοινό, δημιουργήθηκε ο δικτυακός τόπος   LINKhttps://go.minedu.gov.gr

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016

Προληπτική Ιατρική

Δύο προγράμματα το ένα προληπτικής Ιατρικής και το άλλο προληπτικής οδοντιατρικής, τρέχουν στο Δήμο Αλεξ/πολης.
Λεπτομέρειες μπορείτε να δείτε στα παρακάτω έντυπα.

Ενημερωτικό έντυπο για τη γρίπη

Πολύ ενδιαφέρον ενημερωτικό έντυπο για την εποχική γρίπη απέστειλε το Υπουργείο Υγείας μέσω του Ιατρικού Συλλόγου Αλεξ/πόλης.
Το έντυπο θα το βρείτε πατώντας τη λέξη έντυπο.

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

Παρέλαση 28ης Οκτωβρίου

Άψογη για μια ακόμη φορά η εμφάνιση των μαθητών του Σχολείου μας στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές αλλά και στους γυμναστές μας, την κ. Τσακίρη και τον κ. Γκρορίδη.
Ευχαριστούμε πολύ και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου για την οικονομική συνδρομή και συμβολή στην βελτίωση της εικόνας του Σχολείου μας!