Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Η Αλίκη στη Χώρα των θαυμάτων

"Το Ερευνητικό Θέατρο Θράκης" δημιούργησε για τη Νέα Δημοτική Βιβλιοθήκη ένα πρωτοποριακό project, "Την ανθρώπινη βιβλιοθήκη". Ο ηθοποιός ενσαρκώνει το βιβλίο, τους χαρακτήρες και τις ιδέες που φέρει.
Ένα κομμάτι αυτής της δράσης, το αριστούργημα της παγκόσμιας παιδικής και φανταστικής λογοτεχνίας, "Η Αλίκη στη Χώρα των θαυμάτων" μεταφέραμε στη σκηνή του σχολείου μας. 
Το θέαμα μας ενθουσίασε όλους, μικρούς και μεγάλους!!!
Ευχαριστούμε θερμά την Αλεξάνδρα Στεργιάνη, την ηθοποιό μας, για την εξαιρετική δουλειά της!

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

ΠΑΡΕΛΑΣΗ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ (2016)


θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές και τους εκπ/κους της Ε' τάξης που οργάνωσαν και πραγμάτωσαν μια τόσο ζεστή και συγκινητική γιορτή για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.
Συγχαρητήρια και στους μαθητές και στους γυμναστές μας για την όμορφη παρουσία του σχολείου μας στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου.

Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

ΤΑ ΧΕΛΙΔΟΝΙΣΜΑΤΑ ΣΤΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ

Την άνοιξη στις καρδιές των ηλικιωμένων έφεραν οι μαθητές του 12ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξ/πολης.
Τη Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016, οι μαθητές της Γ' τάξης του σχολείου μας επισκέφτηκαν το Ιωακείμειο Γηροκομείο Αλεξ/πολης, για να τραγουδήσουν στους ηλικιωμένους τροφίμους τα "Χελιδονίσματα", τα κάλαντα της άνοιξης. Τα παιδιά με τις φωνούλες τους σκόρπισαν χαρά στους γέροντες. Οι μικροί μαθητές   απόλαυσαν το στοργικό τους χάδι και τους υποσχέθηκαν ότι σύντομα θα τους επισκεφτούν ξανά!
Φωτογραφίες        
                                                  Ειδήσεις Δέλτα TV
                                                  Ειδήσεις Thraki net 

Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

"Χελιδονίσματα 2016"

 Τα "Χελιδονίσματα", τα ανοιξιάτικα κάλαντα αναβίωσαν οι μαθητές του Σχολείου μας τη Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016. 
Όπως ξυπνά και ζωντανεύει  η φύση,  έτσι κι εμείς γυρίσαμε τη γειτονιά μας ξυπνώντας με τις ζωντανές παιδικές μας φωνές τους ανθρώπους. 
Φορώντας παραδοσιακές στολές και κρατώντας λουλούδια, τραγουδήσαμε, χορέψαμε και διασκεδάσαμε πολύ. 
Επισκεφτήκαμε το πάρκο της οδού Ποιμενίδη, όπου μας περίμεναν πολλοί γονείς για να μας υποδεχτούν. Γεμίσαμε τα καλαθάκια μας με γλυκίσματα και συνεχίσαμε προς το 11ο Δημοτικό. Στη συνέχεια επισκεφτήκαμε τα νηπιαγωγεία της γειτονιάς, το 5ο Γυμνάσιο, το ΚΑΠΗ και το Πολυκοινωνικό του Δήμου Αλεξ/πολης.
Να είμαστε γεροί, να το επαναλάβουμε και του χρόνου!
Ευχαριστώ πολύ όλους του συναδέρφους για την πολύτιμη βοήθεια και ιδιαίτερα το Παπαδόπουλο Δημήτρη, που είναι ο εμπνευστής και η ψυχή της εκδήλωσης εδώ και πολλά χρόνια!
Ευχαριστώ πολύ και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου για την αμέριστη βοήθεια του!
Φωτογραφίες         Βίντεο


Εκπαιδευτική επίσκεψη της Δ' τάξης στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Εκπαιδευτική επίσκεψη πραγματοποίησε η Δ' τάξη του Σχολείου μας στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Μαΐστρου την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016, για να συμμετάσχει στο πρόγραμμα "Ανακύκλωση και Περιβάλλον"
 Φωτογραφίες

Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

Προετοιμασίες για τα "Χελιδονίσματα"

Οι προετοιμασίες για τα φετινά "Χελιδονίσματα" άρχισαν.
Η φετινή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 21/03/2016 στο χώρο του "Πάρκου Ποιμενίδη". Στη συνέχεια οι μαθητές θα επισκεφτούν σχολεία και Νηπιαγωγεία της γειτονιάς μας. 

Καρναβάλι 2016

Με πολύ μεγάλη επιτυχία συμμετείχε το σχολείο μα στην καρναβαλική παρέλαση του Δήμου Αλεξ/πολης. Το θέμα που επιλέξαμε φέτος ήταν "Βατραχάνθρωποι"
Ευχαριστούμε όλα τα παιδιά και τους γονείς που τίμησαν στην εκδήλωση το σχολείο μας.

Το βίντεο της Τσικνοπέμπτης

Ένα πάρα πολύ όμορφο βίντεο αφιερωμένο στις εκδηλώσεις της Τσικνοπέμπτης έφτιαξε η συνάδερφος Πηνελόπη Σισμανίδου. Αξίζει να το δείτε!!
Την ευχαριστούμε πολύ!

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

10ος Μαθηματικός Διαγωνισμός "Παιχνίδι και Μαθηματικά"

Στο 10ο μαθηματικό διαγωνισμό "Παιχνίδι και μαθηματικά", στο πλαίσιο του περιοδικού "ο Μικρός Ευκλείδης" της ΕΜΕ, συμμετείχαν την Παρασκευή 04/03/2016 μαθητές της Ε' και Στ' τάξης του σχολείου μας . Οι μαθητές  - μαθήτριες, που συμμετείχαν, τέσταραν τις μαθηματικές τους γνώσεις και δεξιότητες, αποκομίζοντας  χρήσιμες εμπειρίες από τη διαδικασία μιας γραπτής εξέτασης.

Μήνυμα Υπουργού Παιδείας για την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας.

Σας παραθέτω το μήνυμα του Υπουργού Παιδείας για την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας

Τσικνοπέμπτη 2016

Μία πολύ όμορφη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας την Πέμπτη 03/03/2016. Τσικνίσαμε όλη την γειτονιά! Φάγαμε! Χορέψαμε! Γελάσαμε! Περάσαμε υπέροχα!
Ευχαριστώ πολύ το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας για την τεράστια προσφορά του,  τόσο σε κρεατικά αλλά κυρίως σε εθελοντική διάθεση!
Ευχαριστώ επίσης, τους γυμναστές του σχολείου, τη Ζαφειρούδη Αθανασία και τον Μαργιόλα Γιώργο, για τα εξαιρετικά χορευτικά που μας παρουσίασαν με όλα τα τμήματα του Σχολείου .

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

Το 12ο ανακυκλώνει......

Στα πλαίσια των σχολικών δραστηριοτήτων, η Δ' τάξη του σχολείου μας πραγματοποιεί πρόγραμμα με θέμα "Ανακυκλώνω τα σκουπίδια.... καθαρίζω κι αγαπώ τη Γη".
Τα παιδιά μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους οργάνωσαν γωνιά ανακύκλωσης στην είσοδο του σχολείου, ενημέρωσαν τους συμμαθητές τους με έντυπο υλικό για θέματα ανακύκλωσης και κάλεσαν στο σχολείο μας τον κ. Ρούφο Ευάγγελο, υπεύθυνο του Δήμου Αλεξανδρούπολης για την ανακύκλωση, ο οποίος μας ενημέρωσε, μας εξήγησε, μας απάντησε σε όλες μας τις ερωτήσεις και μας έλυσε όλες μας τις απορίες. Τον ευχαριστούμε πολύ!

Η Δ' τάξη στο Εθνολογικό Μουσείο Αλεξ/πολης

Την Πέμπτη 18/02/2016 η Δ' τάξη του Σχολείου μας επισκέφτηκε το Εθνολογικό Μουσείο Αλεξ/πολης και συμμετείχε στο Βιοματικό πρόγραμμα "Αποκριάτικα έθιμα της Θράκης".