Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

Δραστηριότητες Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων

Δεν θέλω να σχολιάσω αυτή την ανάρτηση, γιατί ότι κι αν γράψω μάλλον θα είναι λίγα για την προσφορά του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας.
Θέλω μόνο να μεταφέρω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ εκ μέρους του Συλλόγου Διδασκόντων και από μένα προσωπικά, για ειλικρινή διάθεση, το πολύτιμο χρόνο σας, την εθελοντική διάθεση και ότι άλλο έχει δώσει η καθεμιά σας, για να είναι σήμερα το 12ο ένα από τα καλύτερα σχολεία της Αλεξ/πολης. Εύχομαι το 2016 να γίνετε περισσότερες.

Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

Κάλαντα στα Αγγλικά!

Οι μαθητές του Α'2 τμήματος του Σχολείου μας, μαζί με την εκπ/κο της Αγγλικής γλώσσας Χρυσαφίδου Πυργούλα, τραγούδησαν χριστουγεννιάτικα κάλαντα και τραγούδια στα αγγλικά και στη συνέχεια πρόσφεραν γλυκά στους μαθητές της Στ΄τάξης.
Μπράβο παιδιά!

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

1ο Δημοτικό Συμβούλιο νέων 2015-16

Πραγματοποιήθηκε χτες το απόγευμα, η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παίδων στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αλεξανδρούπολης, υπό την προεδρεία του κ. Κώστα Γκοτσίδη.
Στο συμβούλιο συμμετείχαν ως δημοτικοί σύμβουλοι - εκπρόσωποι των σχολείων, δύο μαθητές/τριες της ΣΤ΄ Δημοτικού από όλα τα σχολεία του Δήμου Αλεξανδρούπολης.
Οι νεαροί δημοτικοί σύμβουλοι κάθισαν στα έδρανα των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και για δύο περίπου ώρες ανέπτυξαν τις προτάσεις τους στο θέμα της συνεδρίασης, το οποίο ήταν: «Εικαστικές παρεμβάσεις στο Δήμο Αλεξ/πολης – έξυπνες και οικονομικές ιδέες».
Η ποιότητα των εισηγήσεων των μαθητών καθώς και ο τρόπος παρουσίασής τους, κατέδειξαν για ακόμη μία φορά τη σοβαρότητα με την οποία τα παιδιά αντιμετωπίζουν το θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου Παίδων και απέδειξαν τη δύναμη της κριτικής τους σκέψης εντυπωσιάζοντας τους παρευρισκόμενους.
Διατυπώθηκαν ενδιαφέρουσες και εφαρμόσιμες προτάσεις, οι οποίες ασφαλώς στη συνέχεια θα αξιολογηθούν με σκοπό τη δυνατότητα υλοποίησής τους.
Στη συνεδρίαση παρευρέθηκαν επίσης γονείς, εκπαιδευτικοί αλλά και αρκετοί πολίτες.
Το σχολείο μας εκπροσώπησαν οι μαθητές της Στ' τάξης Θεοχαρίδη Θεοδώρα και Καραδέδος Παναγιώτης.

Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

Χριστουγεννιάτικο Bazar Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 12ου Δημ. Σχ. Αλεξ/πολης

Φωτογραφία του Βασιλης Σωτηριαδης Δημητρα Τσιουπτακη.
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 12ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης διοργανώνει και φέτος χριστουγεννιάτικο bazar που θα γίνει το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου μπροστά στο Δημαρχείο απο τις 9:00 π.μ. έως 15:00μ.μ. και απο τις 17:00μ.μ. έως 21:00μ.μ. Σας παρακαλούμε να ενισχύσετε την προσπάθεια μας !!!

Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

Παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία

Η 3η Δεκεμβρίου έχει οριστεί ως παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία (σωματική ή νοητική). Θέλοντας το σχολείο μας να τιμήσει τη δύναμη ψυχής αυτών των σπουδαίων ανθρώπων, αλλά και των οικείων τους,  προσκάλεσε να παραστούν σε μία μικρή εκδήλωση, που οργάνωσαν οι εκπ/κοι του τμήματος ένταξης Βουγιατζή Άννα της παράλληλης στήριξης Μουρβετίδου Κλεοπάτρα, της αγγλικής γλώσσας Ναζίρη Ελένη και των εικαστικών Λιάνος Χρήστος, μέλη του Αθλητικού Συλλόγου για άτομα με αναπηρία "Κότινος" . Τους ευχαριστούμε πολύ που δέχτηκαν να παραστούν στην εκδήλωσή μας,αλλά τους ευχαριστούμε πιο πολύ που έδωσαν να καταλάβουμε ότι δεν υπάρχει "Δεν μπορώ" αλλά "Δεν θέλω"