Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Πειραματικός λαχανόκηπος

Τον πρώτο πειραματικό λαχανόκηπο έφτιαξαν οι μαθητές της Δ' τάξης του σχολείου μας. 
Σε συνεργασία με την υπηρεσία πράσινου του Δήμου, ενημερώθηκαν από τους γεωπόνους για τις μεθόδους φυτέματος και φροντίδας των φυτών και στη συνέχεια προχώρησαν στο φύτεμα και στο πότισμα.
Άιντε και καλή παραγωγή!! 
Ευχαριστώ πολύ την φωτογράφο του σχολείου μας κ. Κιουπάκη, για το πολύτιμο φωτογραφικό υλικό που μας εφοδιάζει!!!! 

ΔΡΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ

Στα πλαίσια της ενημέρωσης των μαθητών σε θέματα υγείας, ο πνευμονολόγος κ. Μέρμηγκας, συναντήθηκε με τους μαθητές των Ε' και Στ' τάξεων στην αίθουσα πολλαπλών του σχολείου και συζήτησε μαζί τους για θέματα που αφορούν το κάπνισμα, ενεργό και παθητικό. 
Προβλήθηκαν βίντεο και αντικαπνιστικά σποτάκια και ακολούθησε διάλογος. Τα παιδιά προβληματίστηκαν ιδιαίτερα. Αυτό έγινε ιδιαίτερα φανερό από τις εύστοχες ερωτήσεις τους.
Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Μέρμηγκα για την προθυμία του να συμμετάσχει στην εκδήλωση!

Κυριακή 26 Απριλίου 2015

ΟΡΕΙΝΗ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ

Την Κυριακή 26-04-2015, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας οργάνωσε με επιτυχία την πρώτη ορεινή πεζοπορία, μετά άρτων και θεαμάτων στο Πατητήρι του Άβαντα!
Άντε και του χρόνου όλοι μαζί!
Φωτογραφίες

Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

4η Ανθοκομική Έκθεση

Η Ανθοκομική Έκθεση του σχολείου μας  έγινε παράδοση!!
Για 4η λοιπόν φορά ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων οργανώνει στην αυλή του σχολείου ανθοκομική έκθεση για να ενισχύει τα οικονομικά του, προς όφελος του σχολείου φυσικά, αλλά και για να φέρει τα παιδιά κοντά στη φύση!
Καλή επιτυχία!
Σας περιμένουμε όλους!!!

Βιωματική εκπαίδευση

Για μια ακόμη φορά ο κ. Δημήτρης έφερε τη φύση στο Σχολείο. Το ενδιαφέρον των παιδιών ήταν ιδιαίτερα μεγάλο για να δουν από κοντά τους σκαντζόχοιρους και τις χελώνες....Δια του λόγου του αληθές...........

Τρίτη 21 Απριλίου 2015

11 μετάλλια για μαθητές του Έβρου στο σκάκι


Δεκαεπτά από τις πενήντα πέντε προκρίσεις για τα Πανελλήνιο Ατομικό Σχολικό Πρωτάθλημα Σκακιού που θα διεξαχθεί στην Ερέτρια  Εύβοιας από τις 4 έως τις 6 Απριλίου 2015, πήραν οι μαθητές του Ν. Έβρου στους προκριματικούς αγώνες που έγιναν στις 15 Μαρτίου στην Δράμα!!! Συμμετείχαν 248 αθλητές από 5 νομούς(Έβρος-Ροδόπη-Ξάνθη-Καβάλα-Δράμα-Σέρρες).
Οι μαθητές  μας κατέκτησαν 6 χρυσά, 2 ασημένια, 3 χάλκινα και 6 προκρίσεις, φέρνοντας τον νομό μας στην 2η θέση από πλευράς διακρίσεων και προκρίσεων.

Συνέχεια........ (Θράκη - Press)

Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Παγκόσμια ημέρα αυτισμού

Ο αυτισμός είναι μία σύνθετη νευροβιολογική διαταραχή.
Είναι μέρος μιας ομάδας διαταραχών γνωστή ως Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος (ASD).
Σήμερα, 1 στα 90 άτομα διαγιγνώσκονται με αυτισμό.
Ο αυτισμός παρουσιάζεται σε όλες τις φυλετικές, εθνικές και κοινωνικές ομάδες, και τα αγόρια έχουν τέσσερις φορές μεγαλύτερη πιθανότητα να προσβληθούν από ότι τα κορίτσια.
Τα συμπτώματα ποικίλουν από πολύ ήπια έως αρκετά σοβαρά.