Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Στο Debrecen της Ουγγαρίας βρέθηκε το 12ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Αλεξ/πολης.

Το χρονικό διάστημα 23 – 27 Μαρτίου 2015 πραγματοποιήθηκε στην πόληDebrecen της Ουγγαρίας η συνάντηση εκπαιδευτικών και μαθητών από 9 χώρες.  Σε αυτήν συμμετείχε και το 12ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος Comenius.

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

ΧΕΛΙΔΟΝΙΣΜΑΤΑ 2015

Και η παράδοση συνεχίζεται!!!
Για τρίτη σχολική χρονιά, τα παιδιά του 12ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξ/πολης, τραγούδησαν στη γειτονιά μας τα χελιδονίσματα, τα ανοιξιάτικα κάλαντα. Φέτος ειδικά, που η άνοιξη προς το παρόν μας έχει ξεχάσει, τα παιδιά έβαλαν τα δυνατά τους!
Ευχαριστούμε πολύ τους γονείς και τους κηδεμόνες για τη συνεργασία τους!

Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

ΠΑΡΕΛΑΣΗ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ

Για μια ακόμη φορά και πάντα σύμφωνα με την αντικειμενική μου κρίση, τα παιδιά, οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς του 12ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξ/πολης ήταν η ομορφότερη παρουσία στην χθεσινή παρέλαση της 25ης Μαρτίου!
Ευχαριστούμε πολύ όλους και ιδιαίτερα του ανταποκριτές φωτογράφους του blog!!

Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Ο σημαιοφόρος και οι παραστάτες του 12ου Δημοτικού Σχολείου, μαζί με τις συνοδούς εκπαιδευτικούς, κατά την κατάθεση στεφανιών στο άγαλμα της Δόμνα Βιζβύζη.  

ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΣΚΑΚΙ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ

Επιτυχίες της ομάδας σκάκι του Εθνικού Αλεξ/πολης, με άρωμα 12ο Δ.Σ Αλεξ/πολης.
Θρίαμβος για την ομάδα του Σκακιστικού Τμήματος του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, καθώς κατέκτησε έναν τίτλο, αυτόν της Πρωταθλήτριας Ομάδας ΑΜ-Θ στα ΠΟΑ και πήρε το εισιτήριο για την Α΄ Εθνική, διαψεύδοντας κάθε πρόγνωση. Για πολλούς ήταν έκπληξη. Για τους παίκτες της ομάδας της Αλεξανδρούπολης ήταν ένας στόχος που επετεύχθη.
Έτσι, η ομάδα του Σκακιστικού Τμήματος του Εθνικού τον προσεχή Ιούλιο θα αγωνιστεί στην Α' Εθνική.        Συνέχεια

ΕΟΡΤΗ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ

Μαθητές, Γονείς και εκπαιδευτικοί συγκεντρωθήκαμε σήμερα 24/03/2015 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου μας για να τιμήσουμε εκείνους τους ρακένδυτους ραγιάδες, που αψηφώντας το θάνατο βροντοφώναξαν, σε μια ολόκληρη αυτοκρατορία, με μια φωνή, "φτάνει πια".
Σήμερα, 194 χρόνια μετά το μήνυμα της επανάστασης του 21' παραμένει επίκαιρο και μάλιστα περισσότερο από ποτέ!  
Σ' αυτές τις μνήμες μας ταξίδεψαν οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε' τάξης του σχολείου μας!
Ευχαριστούμε θερμά όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στη γιορτή για την πολύ ωραία παρουσία! 
Ευχαριστούμε και τους Γονείς που μπόρεσαν να μας τιμήσουν με την παρουσία τους!

Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΚΑΚΙ


O Α.Ο .Ορεστιάδας (Τμήμα Σκάκι ) και ο Δήμος Ορεστιάδας, διοργάνωσαν με πολύ μεγάλη επιτυχία στις 7 και 8 Μαρτίου από κοινού, το 13ο Ομαδικό και το 27ο Ατομικό Σχολικό Πρωτάθλημα Σκάκι της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου.
Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν στο κλειστό Γυμναστήριο «Νίκος Σαμαράς». 
Συμμετείχαν 129παιδιά στο Ατομικό, από όλη την Περιφερειακή Ενότητα του Έβρου (μαθητές και μαθήτριες των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων) που αγωνίστηκαν ανά τάξη και 20 παιδιά στο Ομαδικό.

Το σχολείο μας εκπροσώπησαν επάξια και με εξαιρετικές διακρίσεις, οι παρακάτω μαθητές/τριες:
ΜΠΛΙΤΣΑΣ ΟΡΕΣΤΗΣ ΣΤ΄ Δημοτικού, είχε το απόλυτο 4/4 και του απονεμήθηκε κύπελο και χρυσό μετάλλιο (12ο Δημοτικό Αλεξ/λης).
ΜΠΛΙΤΣΑ ΑΡΤΕΜΙΣ Β΄Δημοτικού, με 6,5/7 της απονεμήθηκε κύπελο και χρυσό μετάλλιο(12ο Δημοτικό Αλεξανδρούπολης).
ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Α΄Δημοτικού, είχε το απόλυτο 7/7 και του απονεμήθηκε κύπελο και χρυσό μετάλλιο (12ο Δημοτικό Αλεξανδρούπολης).
Ευχαριστούμε πολύ παιδιά που μας κάνατε υπερήφανους!! 
Καλή συνέχεια!!!!

Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤ' ΟΙΚΟΝ ΕΡΓΑΣΙΕΣ


Αγαπητοί/ές εκπαιδευτικοί,

Με βάση τις παρακάτω ΕΓΚΥΚΛΙΟΥΣ: α) ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΥΠΑΙΘ (Φ.3/583/122484/Γ1_05- 09 –   2013) με θέμα: «Λειτουργία σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2013-2014»& β) ΕΓΚΥΚΛΙΟΙ ΥΠΑΙΠΘ (Φ.12/428/85241/Γ1/18-8-2003 & Φ 12/342/35602/Γ1/9-5-2005) με θέμα: «Εργασίες στο σπίτι». Σε σχέση με τις «ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΕΡΓΑΣΙΕΣ» των μαθητών και μαθητριών ας έχουμε υπόψη τα εξής:

ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
"ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ"

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

ΜΑΖΕΥΟΝΤΑΣ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΑΠΑΚΙΑ ΓΙΑ ΚΑΛΟ ΣΚΟΠΟ!

Οι μαθητές του σχολείου μας αποφάσισαν  να συμβάλουν στην προσπάθεια του Ερυθρού Σταυρού, να συγκεντρώσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό πλαστικών καπακιών, για την αγορά ενός αναπηρικού αμαξιδίου, το οποίο θα δοθεί σε κάποιος συμπολίτη μας που το έχει ανάγκη.
Η συγκέντρωση των καπακιών ήταν ανέλπιστα μεγάλη. Τα παιδιά με μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια δείχνουν τα αποτελέσματα της προσπάθειας τους.
Και δε σταματάμε εδώ! Ελπίζουμε να τα καταφέρουμε να συγκεντρώσουμε όλο τον απαιτούμενο αριθμό καπακιών που χρειάζεται για την αγορά του αμαξιδίου!
Μπράβο Παιδιά!!!!               Φωτογραφίες

Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ

Σήμερα, ζήσαμε στιγμές συγκίνησης αποχαιρετώντας με πολύ αγάπη το συμμαθητή μας Αλέξη Κοζουλίν, που για λόγους οικογενειακούς αναγκάζεται να μεταναστεύσει, μαζί με τους δικούς του στη Γερμανία.
Η ημέρα μας ήταν αφιερωμένη σ΄αυτόν και με μια γιορτής χαράς αλλά και λύπης, του αποχωρισμού, πέρασαν από το μυαλό μας όλες οι στιγμές που ζήσαμε μαζί, όλες οι συγκινήσεις, οι αγώνες, οι χαρές και οι λύπες που μοιραστήκαμε.
Αλέξη σου ευχόμαστε μέσα από τη καρδιά μας να' σαι καλά εκεί που θα πας και το ταξίδι σου αυτό να είναι ένα ταξίδι ζωής, ένα νέο ξεκίνημα με πολλές ευκαιρίες. 
Ελπίζουμε να ξανανταμώσουμε και πιστεύουμε ότι δε θα ξεχάσεις τη σημερινή μέρα, ούτε κι εμάς....

Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ

Μια από τις ομορφότερες δορυφορικές φωτογραφίες της πατρίδας μας. 
Μου άρεσε τόσο πολύ, που δε μπόρεσα να αποφύγω τον πειρασμό να την επαναδημοσιεύσω. 

ΔΡΑΣΕΙΣ Α' & Γ' ΤΑΞΕΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΑΣ

Σας παραθέτουμε φωτογραφικό υλικό από τις δράσεις των Α' & Γ' τάξεων και του Στ'1 τμήματος του σχολείου μας, κατά της σχολικής βίας!!
Φωτογραφίες    Φωτογραφίες Α'
Φωτογραφίες Στ2

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Δραστηριότητες Στ'2 κατά της σχολικής βίας

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν στο σχολείο μας κατά της σχολικής βίας, οι μαθητές του Στ' 2, έγραψαν τα δικά μηνύματα, τα οποία κόλλησαν στους τοίχους του σχολείου μας! 

Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Σχολικός εκφοβισμός

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΑΣ

Με αφορμή την 6η Μαρτίου, που έχει καθιερωθεί στη χώρα μας ως ημέρα κατά του σχολικού εκφοβισμού – ενδοσχολικής βίας (bullying), ο Δήμος Αλεξανδρούπολης υπό την αιγίδα του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, διοργανώνει την Παρασκευή 6 Μαρτίου στις 18:00 μ.μ. στον 3ο όροφο του Επιμελητηρίου Έβρου (Λ. Δημοκρατίας 307), σχετική ομιλία – ενημέρωση.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν ως εισηγητές, η υπεύθυνη του Συμβουλευτικού Κέντρου Νέων Ν. Έβρου κ. Αλεξάνδρα Γκουλιάμα, ο Αρχιμανδρίτης κ. Απόστολος Καβαλιώτης και ο εκπαιδευτικός και δημοσιογράφος κ. Σταύρος Παπαδόπουλος. (e-evros)

Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

Το βραχιόλι του Μάρτη

Ο Μάρτης ο «κλαψόγελος», που λέει και η παροιμία, τη μία βρέχει και χιονίζει, την άλλη βγάζει ήλιο και η φύση ανθίζει. Και επειδή ο ήλιος του Μάρτη είναι ζεστός και... καυτερός, η παράδοση θέλει, από την 1η έως τις 31η του μήνα τα παιδιά (και όχι μόνο) να φορούν στον καρπό του χεριού τους ένα βραχιολάκι φτιαγμένο από στριμμένη άσπρη και κόκκινη κλωστή, το οποίο ονομάζεται « Μάρτης ή Μαρτιά». Το βραχιολάκι αυτό, το οποίο φτιάχνεται την τελευταία μέρα του Φλεβάρη, προστατεύει τα πρόσωπα των παιδιών από τον πρώτο ήλιο της Άνοιξης, για να μην καούν. 
Οι ρίζες του εθίμου του «Μάρτη» χάνονται στην αρχαιότητα. Κάποιοι πιστεύουν ότι προέρχεται από τα Ελευσίνια Μυστήρια, όπου οι μύστες έδεναν μια κλωστή που ονόμαζαν «Κρόκη» στο δεξί τους χέρι και στο αριστερό τους πόδι.
Όπως κι αν έχει, επειδή έθιμα σαν αυτό αρέσουν τόσο σε εμάς όσο και στα παιδιά, δείτε στο παρακάτω βίντεο πώς θα φτιάξετε τον δικό σας Μάρτη:

Από την ιστοσελίδα http://www.mama365.gr/

Το μυστικό της Νίκης


Η καμπάνια «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης, η οποία στην Ελλάδα συντονίζεται από την Έλενα Ράπτη, παρουσιάζει «Το Μυστικό της Νίκης»
Πρόκειται για μια ιστορία κινουμένων σχεδίων (3D animation video), που έχει στόχο να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει την ελληνική κοινωνία και να φτάσει σε γονείς και παιδιά σε ολόκληρη τη χώρα. 
Το βίντεο είναι μια εξαιρετική παραγωγή της DVS Design, με την ευγενική υποστήριξη της Media Strom για το κόστος παραγωγής και του Ιδρύματος Λάτση για το κόστος αναπαραγωγής των αντιτύπων, προκειμένου «Το Μυστικό της Νίκης» να μοιραστεί σε όλους τους νομούς της χώρας.