Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ

Το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκαν οι καρναβαλικές εκδηλώσεις του Δήμου Αλεξανδρούπολης.
Στην αποκριάτικη παρέλαση δεν ήταν δυνατόν να λείπει το 12ο Δημοτικό Σχολείο. Το θέμα πολύ επίκαιρο και "ζεστό".
Συγχαρητήρια στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου, καθώς και στους μαθητές που συμμετείχαν στην εκδήλωση, για την όμορφη παρουσία!

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ

Ο καλλιτεχνικός οργανισμός "Μικρός Διάκοσμος" του καραγκιοζοπαίχτη Γιάννη Βουλτσίδη, παρουσίασε τη Τρίτη 24/02/2015 παράσταση Καραγκιόζη, με τίτλο "New Yirk Athens night by night" .
Το έργο διαπραγματεύεται τις ποικίλες μορφές βίας, όπως τη σχολική, τη ρατσιστική και άλλες, καθώς και κάθε είδους κοινωνικό αποκλεισμό.
Οι μαθητές μας όχι μόνο το χάρηκαν, αλλά συμμετείχαν κιόλας ενεργά στην παράσταση.
Ευχαριστούμε θερμά το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων να μας προσφέρουν, με δικιά τους οικονομική επιβάρυνση, αυτή την όμορφη παράσταση!
φωτογραφίες

Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

2η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΑΙΔΩΝ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ

Χθες Δευτέρα 16/02/2015 πραγματοποιήθηκε η 2η συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Παίδων στην Αλεξ/πολη με θέμα συζήτησης "Το σχολείο που θέλω - Ο Δήμος που θέλω". 
Από το σχολείο μας συμμετείχαν οι μαθήτριες Βενέτη Μαρία , Παυλάκη Μαρία και Μπαταρλή Χριστιάνα.
Δε μπορείτε να φανταστείτε τι αλήθειες μπορεί να ακούσει κανείς από τα παιδιά!!!!
Μπράβο σε όλους τους συνέδρους. 
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ    βίντεο (από Thrakinet tv)

Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ ΣΤΟ 12ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Τηρώντας τα ήθη και τα έθιμα ο Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων του Σχολείου, σε συνεργασία με τη διεύθυνση και το προσωπικό του σχολείου, οργάνωσαν μια όμορφη εκδήλωση, με πολύ φαΐ, πολύ χορό και κέφι. 
Οι γονείς έψησαν, οι  μαθητές χόρεψαν και έφαγαν.
Καπνίσαμε όλη τη γειτονιά!!
ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ

Η Πέμπτη της δεύτερης εβδομάδας του Τριωδίου (Κρεατινής) ονομάζεται Τσικνοπέμπτη ή Τσικνοπέφτη, επειδή την ημέρα αυτή όλα τα σπίτια ψήνουν κρέας ή λιώνουν το λίπος από τα χοιρινά και ο μυρωδάτος καπνός (τσίκνα) είναι διάχυτος παντού. Από αυτή την τσίκνα, λοιπόν, έχει πάρει και το όνομά της η Πέμπτη και λέγεται Τσικνοπέμπτη.
Το έθιμο χάνεται στα βάθη των αιώνων, χωρίς να γνωρίζουμε την προέλευσή του. Εικάζεται, όμως, ότι προέρχεται από τις βακχικές γιορτές των αρχαίων Ελλήνων και Ρωμαίων, που επιβίωσαν του Χριστιανισμού. Σύμφωνα με τον λαογράφο Δημήτριο Λουκάτο, το φαγοπότι και το γλέντι της ημέρας είναι «ομοιοπαθητικές προσπάθειες για την ευφορία της γης».

Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 15 Φεβρουαρίου, με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης Γονέων με Καρκινοπαθή Παιδιά (ICCCPO), για την ενημέρωση της διεθνούς κοινής γνώμης για τις παιδικές νεοπλασίες (καρκίνο).
Περισσότερες λεπτομέρειες στην "Ενημέρωση Γονέων"

Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΠΑΡΤΙ 2014-15

Μεγάλη επιτυχία είχε το αποκριάτικο πάρτυ του Σχολείου μας που οργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων. Πολλής χορός, άφθονο γέλιο και πολλά δώρα....!!!!
Και φυσικά τα πιο όμορφα παιδιά ήταν τα δικά μου παιδιά. Τα παιδιά του Στ2!!!!!
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ