Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

Παρέλαση 28ης Οκτωβρίου

28η Οκτωβρίου και η μαθητιούσα νεολαία συμμετείχε με υπερηφάνεια και καμάρι στη παρέλαση της πόλης μας.
Φυσικά, το σχολείο που ξεχώρισε, τουλάχιστον στα δικά μου μάτια, ήταν το 12ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξ/πολης.
Για του λόγου το αληθές δείτε τις φωτογραφίες της παρέλασης.

Εκπαιδευτική επίσκεψη του 12ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξ/πολης στο Veliko Tarnovo της Βουλγαρίας.

Στις 20-24 Οκτωβρίου 2014 πραγματοποιήθηκε στην πόλη Veliko Tarnovo της Βουλγαρίας η 6η εκπαιδευτική συνάντηση μαθητών και εκπαιδευτικών, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος Comenius, το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Το 12ο Δημοτικό Σχολείο συμμετείχε
στη συνάντηση αυτή με 4 μαθητές και 4 εκπαιδευτικούς του σχολείου.

Πηγή: http://www.gatzoli.gr/2014/10/12-veliko-tarnovo.html#ixzz3HRE1j5EC

Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΊΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΑΛΕΥΡΟΜΥΛΟ

Την Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014 οι μαθητές της Στ' τάξης του 12ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξ/πολης πραγματοποίησαν εκπ/κή επίσκεψη στους Αλευρόμυλους Θράκης.
Ευχαριστούμε θερμά τη Διοίκηση και το πρωσοπικό των μύλων για τη φιλοξενία.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΌ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

CYBERKID

To cyberkid είναι μια πρωτοβουλία του Υπουργείου του Πολίτη και του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, που υλοποιείται από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στα πλαίσια της ευαισθητοποίησης των παιδιών, ηλικίας μέχρι 12 ετών, καθώς και των γονέων τους, σχετικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο.  
Στόχος της δημιουργίας του Cyberkid είναι η προβολή των θετικών πλευρών του διαδικτύου, όπως είναι η ανεύρεση χρήσιμων πληροφοριών και ψυχαγωγίας. Παράλληλος στόχος είναι και η ενημέρωση για πιθανούς κινδύνους που κρύβονται. 
Οι γονείς μπορούν να επισκεφτούν το cyberkid μαζί με τα παιδιά τους, να διασκεδάσουν, να ενημερωθούν για το πώς μπορούν να πλοηγηθούν με ασφάλεια. (Το παραπάνω κείμενο είναι μέρος από πρωτότυπο κείμενο της ιστοσελίδας cyberkid)
Στα πλαίσια αυτής της πρωτοβουλίας, την Τρίτη  Οκτωβρίου 2014 θα πραγματοποιηθεί αμφίδρομη τηλεδιάσκεψη ενημέρωση όλων των Δημοτικών Σχολείων Ανατ. Μακεδονίας & Θράκης με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να θέσουν οι ίδιοι ερωτήματα και απορίες.